Prije pet godina napustio nas je Vlada Divljan (VIDEO)

Na današnji dan, 4. marta, prije četiri godine preminuo je Vlada Divljan, kompozitor, izvođač i stvaralac koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Tokom duge samostalne karijere po raspadu Idola, Vlada nam je podario „Ona radi u rudniku/patuljke“, „Sve laži sveta“, „Odnesi me“ i, po mnogima, jednu od njegovih najboljih pjesama „Samo jednu ljubav imam“, zabilježenu na mini albumu „Četiri godišnja doba“ (2012) Vlade i Ljetnog kina. Vladin prijatelj i muzičar, član Nevladine organizacije, perkusionista Boris Bunjac pripremio je novu verziju ove pjesme koju je Vlada snimio sa NVO, koju su osim Bunjca činili i Vladini dugogodišnji saradnici i prijatelji basista Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov i bubnjar Marko Milivojević.

„To je poslednji snimak koji je Nevladina organizacija napravila sa Vladom pre dosta godina“, objašnjava Boris Bunjac.

“Ostao je sakriven u kompjuteru da sačeka moju sigurnost da će zvučati dobro i bilo mu je potrebno tačno tri godine za to. Na kraju sam miks ipak realizovao u Vladinom omiljenom programu, Logic Pro X, i jeste bio u pravu kada je govorio da tu muzika zvuči lepše“, kaže on.

Na Vladinu značajnu i bogatu zaostavštinu podsjetio je i prošlogodišnji emotivno veličanstveni koncert održan 10. maja na njegov 60. rođendan u beogradskom Sava centru, gdje su neke od Divljanovih najljepših pjesama izvodili Momčila Bajagić, Kornelije Kovač, Dušan Kojić Koja, Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton, Darko Rundek, Zoran Predin, Saša Lošić, Dejan Vučetić, Goran Vasović, Bojana Vunturišević i brojni drugi, uz podršku Nevladine organizacije i zagrebačkog Ljetnog kina.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.