Kako se vaša svijest širi, krug vaših prijatelja se smanjuje

Kako se vaša svijest širi, tako se mijenjate vi kao osoba, a takođe i vaš život i vaše navike. Evo 10 stvari koje će se radikalno promijeniti.

Booking.com

Krug vaših prijatelja će se smanjiti. Počinjete primjećivati kako vam uobičajeni razgovori sa prijateljima i poznanicima nekako ne prijaju. Čini se da je sve kao nekada, ali iz nekog razloga je manje zanimljivo. Jer više ne možete učestvovati u razgovorima u kojima su glavne teme “žalbe” kako je sve loše, kako je posao dosadan, kako je nečiji suprug odvratan, a supruga za sve kriva. Prestajete igrati igrice, jer da biste se igrali po pravilima, za igrice potrebno dvoje. I zato ćete vi za svoje prijatelje postati vrlo neugodna osoba koja kvari cijelu igru ​​i svima pokazuje kako je kralj g o.

Biće vam teško raditi sadašnji dosadan posao ili raditi nešto što nema smisla. Dakle, ili se odlučite što više se uključiti u trenutnu aktivnost, ili je radikalno promijenite. Ako ste na starom poslu bili iz neke potrebe, straha, navike ili automatizma, to će odmah izaći na površinu i moraćete poduzeti nešto u vezi sa tim.

Vaša veza se počinje raspadati po šavovima. Jer većina odnosa nije čvrsta zajednica, već splet međuzavisnosti i kompenzacija. Osjetivši da vas gubi, partner će se potruditi da vas vrati, ali vi ćete na sve prigovore reagovati iznenađenjem i nerazumijevanjem, poput pokušaja stranca da uspostavi kontakt sa vama na marsovskom jeziku.

Osjećaćete se usamljeno. Jer će nestati sve nepotrebne i lažne veze koje su izgrađene na nedovoljnosti, praznini, konzumerizmu i sebičnosti. A pošto u početku nećete razumjeti odakle je praznina nastala, isprva će vas uplašiti, kao da gledate u veliki ponor. No, postupno će vas početi ispunjavati upravo ono što je živo i prisutno u vama.

Ne možete prevariti ni sebe ili druge. Gotovo fizički i automataski ćete osjetiti bilo kakvu laž – laž u riječima, mislima i postupcima. I to će biti vrlo odvratno, jer svaki put, ako vi ili neko drugi budu izgovorali laž umjesto istine, to će se činiti poput  “mačijih kandži” u vašoj duši. ​

Odjednom ćete otkriti da ljudi oko vas jako pate. I ne trpe težak život – naprotiv, sve je u redu sa njihovim životima. Većina njih pati od iluzije da sa njihovim životima nešto nije u redu.

Biće vas sramota zbog nekih stvari. Sramićete se zbog mnogih svojih prethodnih riječi i djela, jer se morate suočiti sa istinom i priznati da izvor svih vaših problema nije bio neko vani, nego vi sami. Jednom kada to shvatite, sramota će nestati, a njeno mjesto će konačno zauzeti unutarnji mir.

Razgovaraćete manje. Jer sve što ste rekli iz straha, zavisti, sebičnosti i ljutnje neće više važiti. Ne možete više pisati osuđujuće komentare na društvenim mrežama, jer to više neće biti važno i potrebno. I općenito, neko vrijeme nećete moći ništa napisati, jer sve što ste napisali prije činiće vam se glupošću. I ispada da je tišina zaista zlato, što često ne primjećujemo zbog užurbanosti i brzine uzastopnih događaja.

Vaša slika svijeta će se urušiti. I shvatićete da nije samo vaše mišljenje ispravno, a da su svi ostali u krivu, već da postoji beskonačni prostor mogućnosti. A sva ograničenja nisu ništa drugo nego iluzija koju ste sami stvorili.

Moraćete preuzeti odgovornost. Shvatićete da nemate šta očekivati od bilo koga ​​i da vam niko ništa ne duguje. Sve što je u vašem životu ne ovisi o vanjskim čimbenicima, glupom šefu, nerazumljivom partneru i kursu Bitcoina, već od vas. Živite upravo onakavim životom kakav zaslužujete i ne preostaje vam ništa sem da preuzmete odgovornost za ono što radite i imate. Ali upravo u tom trenutku osobna odgovornost prestaje biti teret od kojeg morate bježati, jer postaje jedini pravi i logični poredak stvari.

Izbor: hamdocamo.wordpress.com / uniqorner.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.