Političarima, opoziciji – nemojte nam vi uređivati litije. Ovo crkva vodi. Dođite kao brat i sestra…”: Rektor Cetinjske bogoslovije poslao poruku političarima

Rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović, poručio je sinoć u Baru političarima iz opozicije da “ne uređuju litije” i da ne iznose svoje predloge pred kamerama, već da, ako imaju šta da kažu, dođu na jedan od skupova, prenose Vijesti.

Booking.com

Perović je istakao da je crkva ta koja vodi litije.

“Političarima, opozicionarima – kumim vas Bogom, nemojte nam vi uređivati ove litije. Stanite tu, budite sa nama, ništa ne pozivajte, ništa ne predlažite pred kamerama i mikrofonima. Ako imate nešto kao brat i sestra, dođite, kažite… Ovo crkva vodi”, rekao je između ostalog Perović, obraćajući se okupljenima ispred Sabornog hrama u Baru.

Lideri Demokratskog fronta su više puta izlazili u javnost sa tezama da na protestima treba da se zahtijeva tehnička vlada.

Lider DF-a Andrija Mandić je juče, gostujući u emisiji televizije O2, rekao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

“Mislim da tog datuma treba svi da se okupimo u Podgorici i da sa ulice poručimo da se nećemo razilaziti dok se Zakon koji otima imovinu Srpske pravoslavne crkve, ne stavi van snage”, rekao je Mandić.

On je saopštio i zahteve učesnika litija. 

“Mi sa ulice tražimo da vlast ovaj Zakon koji otima imovinu SPC, stavi van snage, a na izborima ćemo vidjeti ko će biti vlast”, istakao je Mandić.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske više puta su isticali da će litije trajati sve do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, te nisu najavljivali velike skupove u Podgorici. 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.