Priča o djeci kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključio i Zaštitnik građana

Nakon što je RTS emitovao priču o šestoro djece koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar. Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić u četvrtak putuje u Alibunar.

Booking.com

Priča o djeci koja se sama odgajaju nikog nije ostavila ravnodušnim. Nakon emitovanja priloga na RTS-u reagovao je ministar za rad Zoran Đorđević koji je naložio republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

Takođe, zatražena je informacija i od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova informaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima u slučaju napuštene djece koji je danas potresao građane Srbije, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić. 

Zaštitnik građana navodi da slika djece koja preživljavaju sama već osam mjeseci, tako što zarađuju i vode domaćinstvo, umjesto da budu zbrinuta poput ostalih svojih vršnjaka, nedopustiva u civilizovanom društvu i da zahtjeva hitnu reakciju nadležnih u sistemu zaštite djece.

Nakon utvrđenih činjenica o radu nadležnih organa u ovom slučaju javnost će biti upoznata sa saznanjima Zaštitnika građana i mjerama koje će preduzeti, izjavio je Pašalić.

RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.