ZVAO ME SVETI VASILIJE, MORAM SE ODAZVATI! Otac Predrag pješači iz Velike Plane ka Ostrogu! Stigao u Mrčajevce (VIDEO)

Otac Predrag Popović, koji služi u Velikoj Plani pri Crkvi Svetih Apostola Vartolomeja i Varnave, pješači ka Ostrogu od 9.februara kako bi podržao vjernike SPC u Crnoj Gori koji brane svetinje od zakona koji je usvojen i po kom imovina SPC prelazi u ruke države.

Booking.com

Sa njim putuju i Ivan Tupajić i Ivan Ćirković, kao i Jelica Pavlović i Miroslav Ojdanić, i oni se trenutno nalaze u Mrčajevcima.

Za svoje putešestvije spremali su se više od mjesec dana i na svom putu ka Ostrogu posjetiti i manastir Mileševu.

– Ne interesuje me politika! Niti me zanimaju državna previiranja, niti ja bilo šta organizujem (u slučaju da neko želi da zlloupotrebi naše hodočašće), ali sveti Vasilije me zove u Ostrog. Ja se moram odazvati. Moram krenuti Njemu u susret. Nek se zna da idem za Ostrog pješke, a i da se zapamti da ću biti dio svetih Litija koje se organizuju od strane mitropolita Amfilohija, njegove braće Vladika, njegovog sveštenstva i vjernog naroda. Crkva je tijelo Hristovo, a mi smo uddovi Njegovi. Na nama je da pružimo podršku i stanemo u odbranu svetinja. Kako bolje ako ne biti dio svetih litija Tijela Hristovog – napisao je on na Fejsbuku.

Njega je podržao i lider „Prave Crne Gore“ Marko Milačić.

„Upravo sam se čuo sa ovim velikim čovjekom. Sa njim su sjajni ljudi Ivan Tupajić i Ivan Ćirković, kao i Jelica Pavlović i Miroslav Ojdanić koji su im logistička podrška“, objavio je Milačić.

„Oče Predraže i braćo sa Vama, do neba vam hvala za vašu veliku molitvu i ovaj vaš sveti put. Dok vi pješačite slobodu i vjeru, istovremeno četiri viteza koračaju sa istom molitvom na usnama ka vaskrsloj Crnoj Gori. Ljudi, mediji, budimo od pomoći ovim sjajnim ljudima“, apelovao je Milačić.

Kurir

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.