Pismo jedne mame učiteljici

Poštovana učiteljice,

Moram Vam reći da sam presrećna što moj Božidar ide baš sa vama na rekreativnu nastavu! Samo zato što ste toliko brižni, požrtvovani i altruistički nastrojeni, moj suprug i ja smo riješili da pošaljemo naše mezimče sa Vama!

Vjerujemo da će Vama biti lijepo sa djecom, ali bih Vas zamolila za nekoliko malih usluga kako bi i našem dijetetu bilo lijepo.

Božidar najčešće pllače ujutru kada ga neko budi (ili ga ne budi), ali nekoliko nježnih poljubaca i masiranje resice na lijevom uhu će to da ublaži. Ne doručkuje prije 11.00 i očekuje hranu u krevetu. Molim Vas da mu ne povlađujete, već mu je donesite već oko 10.00.

Božidar je navikao da bude vođa kada je sa drugarima i da o svemu odlučuje sam pa nećete morati Vi da se miješate. Veoma je nervno emotivan pa burno reaguje ako nije po njegovom. U tom trenutku viče i ruuši sve oko sebe. Inače je divno dijete.

Poslaću mu tri mobilna telefona, za svaki slučaj, jer kad se iznervira umije da ga baci. Ako ga zaboli stomačić, morate ga nježno masirati oko pupka u prečniku oko 4 cm suprotno od kazaljke na časovniku. Ponekad ne spava cijele noći. Tada je najbolje da sjedite pored njega i da ga držite za ruku, inače počinje da vriišti jer ga nerviraju djeca koja spavaju. Znate, on je mnogo druželjubiv, pa bi i noću da se igra.

Što se hrane tiče, nećete imati problema. Jede uglavnom sve, osim mesa jer mu se gadi, povrće mu je ružno, krompir je žut, ribu ne voli jer pliva, mlijeko jer je bljak, a jaja mu smrde. Sve ostalo je najbolje da mu ispasirate u blenderu koji sam Vam spakovala. Mrrzi ga da žvaće hranu. Ne koristi pribor za jelo sam, jer smo smatrali da je još mali za to. Pizzu i palačinke ne morate pasirati.

Voli da se zaigra pa zaboravi da ode u toalet. Da se ne bi desilo pi-pi ili ka-ka u gaće, najbolje bi bilo da ga povremeno pitate diskretno: Pi-pi? Кa-ka? I one će razumjeti. Ne umije sam to da obavi i da se obriše. Za brisanje koristite isključivo vlažne maramice Džonson, a zatim kremu iste firme jer umije da odreaguje ako nije ista kolekcija u pitanju. Dovoljno je da sačekate 10-ak minuta da koža upije kremu. Pomozite mu. Želim Vam da se odmorite, opustite, naspavate, nauživate i lijepo provedete!

Pozdrav!

P.S. Zvaću Vas 9-10 puta dnevno da vidim da li je mom mezimcu lijepo! Vidićete – Božidar je divno dijete, pravi Božji dar, Svaki bi ga roditelj poželio!

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.