Njemački policajci oduševljeni srpskim autobusom: "Ova gomila hrđe prešla je 1,3 miliona km, rupe zakrpljene građevinskom pjenom"

Berlinska policija je prije nekoliko dana zaustavila autobus za koji je procijenjeno da je nesiguran za vožnju. Ostali su „oduševljeni“ onim što su vidjeli.

Policajci su autobus zaustavili nedaleko od glavne autobuske stanice u Berlinu. Izvana su bile vidljive velike površine prekrivene hrđom, a na autobusu su bila brojna udubljenja i tragovi saobraćajnih udesa, pišu lokalni mediji.

Tokom inspekcije utvrđeno je da autobus ima prijeđenih više od 1,3 miliona kilometara zabilježenih na brzinometru te da je na brojnim mjestima zakrpljen građevinskom pjenom.

„Ovaj hrpa hrđe prešla je 1,3 miliona kilometara. Iz saobraćaja je isključena u blizini autobuske stanice. Zašto? Zahrđala karoserija, slomljen amortizer, neispravne kočnice i upravljač, a neke rupe zakrpljene su pur-pjenom“, napisali su na Twitteru uz fotografije autobusa.

Prema riječima predstavnika policije, autobus je sa centralne autobuske stanice krenuo prema Srbiji, piše Der Tagesspiegel. Autobus je zaustavljen u Ulici Messedamm. Putnici nisu nastavili putovanje.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.