Skandal: Državna firma slučajno zaposlila inženjera sa državnog fakulteta

Nesvakidašnja situacija koja se desila ove sedmice ostaće mnogima u sjećanju, a posebno glavnom akteru ove nevjerovatne priče. Jedna državna firma raspisala je konkurs za mjesto šefa gradilišta, a kako se do zaključenja konkursa nije prijavio nijedan diplomirani komjunikejšn end soušl menadžer za relacije na gradilištu, mjesto je zapalo diplomiranog inženjera građevine sa tri godine volonterskog iskustva.

Booking.com

Kandidatu koji je greškom dobio posao ubrzo nakon poziva iz firme je pozlilo od šoka.

-Građevinski fakultet sam završio prije pet godina, nakon toga sam volontirao u tri firme, po godinu u svakoj. Uglavnom sam miješao malter i istovarao cement na gradilištu. Posao je bio jako dobar, radila se samo prva smjena od šest ujutru do osam uveče. Mnogo toga sam naučio, međutim, pružila mi se sjajna prilika u autopraonici, pa sam napustio taj posao u struci.

Nisam mogao odoliti osjećaju da ću konačno dobijati platu, i to svaki dan po 10 maraka, i nekako sam bio srećan što se sav taj trud konačno isplatio, pa sam odlučio da pređem. To je bilo prije dvije godine i od tada radim u autopraonici. Ponekad ozidam nešto komšijama, svinjac ili pušnicu, ili konkurišem kad naiđe neki oglas za građevince, čisto da sam još u tim građevinskim vodama, u struci. Prekjuče sam bio na poslu kad su me pozvali iz te državne firme da mi kažu da sam dobio posao i u tom momentu mi je pozlilo od šoka. Srećom, kolega je bio tu, pa me poprskao šmrkom da dođem sebi – ispričao je Marko Bauštela.

Nakon prvobitnog šoka, situacija je riješena kada se pojavio pogodan kandidat, koji je zakasnio na konkurs jer je bio na usavršavanju za mlade lidere na gradilištu. On je naknadno primljen na ovu poziciju, a Bauštela se sav srećan vratio svom poslu u praonici.

-Struka je super, ali šta ja znam o šefovanju na gradilištu, za to je potreban dobar mladi lider menadžer. Posao je previse stresan i ja nisam tome dorastao. Ovako je najpoštenije, da svako radi ono što najbolje zna – zaključio je Bauštela.

Napomena: Ovaj tekst je prodržavno-satiričnog karaktera!

Izvor: 50nijansipive

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.