Ovo je mladić osumnjičen za trostruko ubistvo: Branio je brata jer više nije mogao izdržati da ga 'zelenaše'?

Policija je nakon nekoliko sati potrage uhvatila trostrukog ubicu, zbog kojeg je vladala panika u Splitu. Riječ je o 25-godišnjem F.Z., koji je uzeo pravdu u svoje ruke i odlučio pomoći bratu.

Booking.com

Naime, kako se u kuloarima priča, njegovog brata je trojac povezan s narkomiljeom i otprije poznat policiji, reketirao. To je otišlo toliko daleko da se odrazilo na cijelu porodicu i s obzirom da se pravosuđe nikako nije uspjelo na pravi način obračunati s usmrćenim trojcem, F.Z. odlučio je to učiniti sam, donosi RTL

„Je*em vam mater, sve ću vas pobiti, pi*ka vam materina“, vikao je i pucao.

Ispalio je desetak metaka i dvojica muškaraca umrla su na mjestu događaja, a treći nekoliko sati kasnije u bolnici. Nakon tog čina, F.Z. je šetao ulicama Splita s puškom u ruci, o čemu su svjedočili brojni građani. Neki su ga čak i snimali.

Ubrzo se proširila priča o tome ko je ubica, ali i ko su ubijeni. Dakle, prema kuloarskim pričama, J.T., M.P. i M.B. ubijeni su iz osvete. Pritom su J.T. i M.P. jako dobro poznati policiji. Kao što su bili i 25-godišnjem F.Z. jer su često dolazili u njegov dom kako bi se obračunavali s njegovim bratom, odnosno, potraživali dugove, ali „podebljane“ kamatama.

Također, brzo se saznalo i da je J.T. 2004. motociklom usmrtio osmogodišnju djevojčicu i završio u zatvoru, a kad je izašao, vratio se starom načinu života. Na kraju, skončao je na motociklu.

Ubica je na svom Facebook profilu, u opisu za sebe napisao „Pravednik među narodima“.

Dubrovački dnevnik

4 KOmentara

  1. Sva ti cast molim suce da uzmu u obzir da je ubica radio vas posao. Tako da sad trebate pisati peticiju za oslobadjanje ubice jer je oslobodio mnoge gradjane Splita ti zelenasa i kriminalaca.

    79
  2. Motoristi, baš me čudi to su kolege onih sa parade. A ovaj je za ordena ali će u prdekanu. Zna li ko šta bi sa babom iz Beograda??

    11
    4

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.