Drašković naredio zaposlenima: U SL-u nema politike

Predsjednik koncerna Swisslion Takovo, Rodoljub Drašković, donio je naredbu kojom svim zaposlenima zabranjuje političko angažovanje u strankama, u suprotnom, dužni su da podnesu zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa. Iz Uprave preduzeća pojašnjavaju – politika može, ali izvan preduzeća.

Booking.com

U naredbi koju je potpisao Rodoljub Drašković obrazloženo je da „svako političko angažovanje zaposlenih u poslovnom sistemu urušava poslovni ugled predzeća u kome obavljaju posao i direktno negativno utiče na poslovne rezultate“.

Draškovićeva naredba objavljena je na oglasnim tablama preduzeća i odnosi se isključivo na političko angažovanje, propagiranje političkih ideja, vršenje bilo kakvih pritisaka na zaposlene i lobiranja unutar preduzeća u kome se obavlja privredna djelatnost, pojasnio je „Direktu“ generalni direktor grupacije SL Trebinje Radenko Drašković. On je i sam, kaže, istupio iz stranke i napustio sve stranačke funkcije.

„Svaki čovjek ima pravo na slobodu mišljenja i slobodu opredjeljenja. To su osnovna ljudska prava. Nikome ne možemo zabraniti da se politički angažuje, ali unutar prostorija preduzeća to neće biti dozvoljeno. Ja sam prvi koji je dao primjer i istupio sam iz političke partije u potpunosti. Takvih ćete imati narednih dana još. Mislim da svi to razumiju. To nije pritisak ili ucjenja, već zdrav pristup radu i radnom procesu“, kazao je Radenko Drašković.

Zaključuje da je Draškovićeva naredba potpuno jasna – distancirati se od pogubnih uticaja politike. Na pitanje kakva je situacija po tom pitanju bila ranije, pa su se sada odlučili na taj potez, Drašković odgovara: „Prosto želimo da se distanciramo i da izbjegnemo mogućnost zloupotreba koje bi narušile našu poslovnu politiku“.

Nikolija Bjelica / Portal DIREKT

4 KOmentara

  1. Miševi prvi napuštaju brod koji tone. Mislim da će uskoro biti navalija na izlaznim vratima iz sekte i satelita i bez naredbe

    7
    1
  2. A to je ta sloboda ! Kad ce poceti i da im “ naredjuje “ ( ko da je Oficir) i sta ce da kuvaju kuci i sta da ,i kad ,da piju ! Cuj NAREDJUJEM !

    3
    4

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.