Napadači sigurno nisu napali Trebinjca i mahali HDZ-ovim iskaznicama, zašto je prešućena izglednija verzija?

Jedan trebinjski medij nedavno je objavio kako se tokom tradicionalne bakljade u čast proslave Dana Republike Srpske u Trebinju dogodio incident prilikom kojeg je napadnut jedan Trebinjac od strane nekoliko osoba, navodno sa područja Hrvatske.

Booking.com

Trebinjski portal piše kako je muška osoba napadnuta jer su napadači vjerovali kako se u njegovoj torbi nalazi srpska zastava s natpisom ‘Trebinje’, a u torbi je bio samo fotoaparat s pripadajućom opremom.

Sporna torba je kasnije zaista i nađena u Volujcu, što je potvrdila i trebinjska policija u svom saopštenju.

„Na području Policijske uprave Trebinje, 9. januara 2020. godine evidentirano je jedno kazneno djelo. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda. Policijskoj stanici Trebinje jedna osoba je prijavila da je fizički napalo više nepoznatih osoba ispred ulaza u stambenu zgradu u kojoj stanuje, a tom prilikom su joj otuđili torbu s fotoaparatom i dodatnim dijelovima za fotoaparat. Operativnim radom policijski službenici su u mjestu Volujac pronašli torbu s ukradenim predmetima. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužiteljstvo Trebinje. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju kaznenog djela ‘Teška krađa’,“ stoji u priopćenju trebinjske policije.

Čin je to koji, baš kao i svaki napad na bilo koju osobu, svakako zaslužuje svaku osudu i gnušanje, međutim u cijeloj priči pojavile su se informacije koje su izazvale nedoumice i povukla vrlo dvojbena pitanja.

U napisu se navodi kako je riječ o počiniteljima s područja Dubrovnika, Metkovića, Ploča i Splita, međutim, niti jedna osoba zasad nije uhićena niti su sa sigurnošću potvrđeni njihovi identiteti. Osim toga, trebinjski portal tvrdi kako trebinjska policija na slučaju radi u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom, no takvo što je danas demantirano od strane PU DN.

Glasnogovornica PU DN Davorka Bečić za Dubrovački dnevnik je izjavila kako ne postoji nikakvo postupanje od strane PU DN u ovom slučaju te kako nisu upoznati s detaljima.

Nadalje, u tekstu trebinjskog portala, inače vrlo bliskog trebinjskoj vlasti, stoji kako su napadači navodno mladi članovi HDZ-a. Nije poznato kako se došlo do takvih informacija, tko ih je plasirao i kako je uopće moguće provjeriti nečiju člansku pripadnost te zašto je takvo što naglašeno pored ostalih neslužbenih informacija koje se mogu čuti u tamošnjim krugovima.

Naime, po Trebinju se već mogu čuti informacije kako je vrlo vjerojatno riječ o navijačkom izgredu, čemu u povod ide i namjera otimanja i spaljivanja zastave. Ipak, to je izostavljeno, a naglašena je nečija navodna članska pripadnost premda takvo što nije tek tako lako dokazivo, njihovi identiteti nisu sa sigurnošću potvrđeni, a ruku na srce, teško je vjerovati kako su tijekom napada pokazivali članske iskaznice.

Dubrovački dnevnik za izjavu je upitao predsjednika Gradskog vijeća i potpredsjednika dubrovačkog HDZ-a Marka Potrebicu koji je kazao kako ‘gluposti i laži objavljene na trebinjskom portalu nisu vrijedne nikakvog komentara’.

U tom kontekstu se postavlja pitanje zašto je izostavljena najvjerojatnija verzija ovog događaja, a to je da se vrlo vjerojatno radi o napadu iz navijačkih pobuda, nego je objavljena nečija navodna politička pripadnost koja je teško dokaziva, a posebno u ovom slučaju u kojem nije jednostavno utvrditi ni sam identitet napadača. Stoga se postavlja pitanje je li temeljni cilj bio rasvijetliti događaj koji se dogodio ili stvoriti netrpeljivost i otpor kod dijela Trebinjaca koji dolaze u Dubrovnik kako bi zaradili za život.

Izvor: Dubrovački dnevnik

1 Komentar

  1. Ne shvatam u čemu je razlika ako su bili navijači ili Kradeze?? Svugdje u ovim prokletim avlijama su navijači produžena ruka politike najčešće vlasti prema tome svejedno je Kradeze ili torcida a svejedno je i delije ili SNS/SNSD sve je to isprepleteno kao sitna crevca a jedino logično obavještenje zašto su napisali kradeze je da im je šapnuo „pouzdan izvor blizak vlasti“ možda i organizator. I mogli ste napisati Trebinje live jer su svi portali bliski vlasti osim vas, MH I Direkt a oni i nisu trebinjski

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.