Rodoljub Drašković – Hercegovini je oduzeto sve što se može uzeti, a za 10 godina bi mogla imati standard kao Švajcarska (INTERVJU)

Juče je na Nova TV (Herceg Novi) uživo emitovan intervju sa predsjednikom poslovnog sistema Swisslion, Rodoljubom Draškovićem. U dvočasovnom intervjuu, Drašković se dotakao svojih poslovnih početaka, prvih poslovnih uspjeha, odnosa sa političarima, stanju privrede u novonastalim državama na Balkanu.

Booking.com

Posebno se osvrnuo na goreće probleme u društvu, od kojih je najaktuelniji odlazak radno sposobnog i kvalifikovanog kadra i mogućnosti da se taj negativan trend zaustavi. Kao osnovni uslov za to naveo je liberalizaciju granica, relaksiranje privrede i zaustavljanja političkog uticaja na istu.

U drugom dijelu emisije govorio je o trenutnoj situaciji u Hercegovini, kakva je ona nekad bila i kakva bi trebala da bude.

U nastavku pogledajte video isječke u kojima Drašković iznosi svoj stav prema stanju u narodu, uticaju politike u svim segmentima društva, perspektivi regije i na kraju cijeli intervju.

Leutar:Net

1 Komentar

  1. Rojo bi i stisnuo i prnuo, prvo kaže daje hercegovini uzeto sve što se moglo uzeti a onda pravi udruženje privrednika sa onima što su uzeli i još uvjek uzimaju od hercegovine. Priča o švajcarskom standardu a njegovi su iz fabrike rastjerali svakog ko je nešto znao ostao roj podguznih muha a sa „stručnjacima“poput R.M. S.V. R.D ……sigurno nećemo daleko dogurati, direktore bira na osnovu savjeta vozača….

    8
    3

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.