CRNI PETAK U ZEMLJI SELJAKA…

Preživjesmo još jedan „crni petak“. Do prije neku godinu nismo znali ni šta je „dan zaljubljenih“, „noć vještica“ je bila horor film, a da je neke učiteljica tjerala djecu da je „slave“ u školi, u najboljem slučaju bi se izvukla uz optužbe da je morbidna, a danas smo eto, dogurali i do crnog petka. Ispadaš glup i nazadan ako nisi čuo za zapadnjačke konzumerističke izmišljotine, a nenormalan ako ne želiš u njima sudjelovati.

Booking.com

Živimo u društvu gdje je normalno da naslovnu stranicu dobije starleta kojoj je puklo silikonsko dupe. Gdje je imperativ da budeš budalast, nemoralan, nekulturan i nastran. Danas si lud ako ne gledaš rijalitije, ako ne pratiš priglupe jutjubere koji igraju igrice ili se majmuniraju po gradu, ako si ovisan o svojoj ženi, a ne o p.rnografiji.

Jesu to zapadnjačke vrijednosti za koje naše društvo još nije „sazrijelo“? Jel to ta Weberova etika kojoj se Vučić divi? Jesu to Plenkovića učili 20 godina u Briselu? Konzumerizam, hedonizam, prežderavanje, opijanje, drogiranje, promiskuitet, bejsomučno šopingiranje? Umjetno stvaranje potreba, izmišljanje vijesti, proizvodnja iluzije?

Brak postaje samo „komadić papira“ i ima „rok trajanja“. Ženu uvjeravaju da ne treba raditi za muškraca i djecu koji je vole, nego za poslodavca. Djete samo „ima pravo izabrati spol“, pa može biti „dječak sa vaginom ili djevojčica sa penisom“. Muškarci vise po kladionicama koje niču na svakom uglu. Idite u bilo koju zemlju na zapadu. Sve sam ih prošao. To su društva nakaza, nemorala, otuđenih pojedinca, sterilnih žena, impotetntnih muškaraca i nezaustavljivog rasta islamskih migranata..

U bivšoj državi su se na današnji dan klale svinje, a sad nas tretiraju kao svinje pred klanje. U mom gradu je 1991. živjelo 180 000 stanovnika, sad ih nema ni 110 000. Kad iz Venezuele pobjegne 10 posto stanovništa onda je kataklizma, a kad iz Hrvatske pobjegne 10 posto stanovnika onda nikom ništa.

Kako smo u 30 godina došli od Desanke Maksimović do Kije Kockar? Od Branka Kockice do Bake Praseta? Od Arsena Dedića do MC Stojana? Jel sad shvaćate šta znači promjena svijesti.

U zemljama seljaka, na brdovitom Balkanu, sa ovakvim zvijezdama, medijima, poltronskim novinarima, polupismenim intelektualcima i političarima kojima je korupcija u svakom udahu i izdisaju, svaki je petak crn, da crniji ne moze biti.

Izvor: Goran Šarić

4 KOmentara

  1. Na zalost ja živim gdije imaju sve praznike koje oni slave u Americi i Kanadi , ili zapad! Ja nisam mogla da vijerujem svojim ocima da u Srbiji imaju iste stvariCRNI PETAK!!
    Šokantno!! Cheesecake! Umijesto domaćih krempita, srnećoj ledja , dobos torte ! Zašto naši ljudi hoće da budu ono sto nisu?
    Neznaju ni srpski jezik! Imaju tako mnogo engleskog , čak i na vijestima ! Bruka i sramota

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.