„Čiko” sa šajkačom na flašama „koke-kole” uznemirio kupce u Splitu

Lik sa šajkačom, brkovima i crnim prslukom osvanuo je na flašama „koke-kole” u Splitu i izazvao negodovanje velikog broja kupaca.

Booking.com

Na etiketi je navedeno da je zemlja porijekla „koka-kole” Srbija, a uvoznik Crna Gora.

Kako prenosi „Sputnjik”, kupci u jednoj prodavnici u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi omiljenog pića videli lik nasmešenog gospodina sa brkovima, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija verzije tog pića iz Srbije uskoro se proširila internetom, a mnogi su se zapitali „šta ona radi u hrvatskim prodavnicama”.

Pretpostavlja se da su hrvatski trgovci odlučili da kupe verziju iz Srbije, jer je jeftinija od one na hrvatskom tržištu.

​Kako prenosi RTRS, građani Splita smatraju da je ta „koka-kola”, navodno, „lošijeg kvaliteta od hrvatske, odnosno od one koja se puni u Hrvatskoj, ali ima nižu cenu”.

Hrvatski mediji prenose da je „čiko” sa etikete deo službene „Koka-Koline” kampanje „Slavimo kada smo zajedno”, koja se emitovala u Srbiji.

Nije jasno da li su srpske „koka-kole” slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su vlasnici trgovina odlučili za jeftiniju verziju, ali ono što jeste jasno to je da je nekima u Hrvatskoj veoma zasmetao lik sa šajkačom.

Slična situacija se desila pre dve godine u Zagrebu, kada je jedna žena na „Fejsbuku” objavila da na „koka-koli” koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije i da ukus nije isti kao iz hrvatske

Izvor: RTRS / Politika / Sputnjik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.