Marina Radoš: Zašto lažete da vas ne zanima Bogdanina vjenčanica, licemjeri?

Zanima li vas?

CIJELI Balkan je ovih dana pratio vjenčanje Veljka Ražnatovića, po zanimanju Cecinog sina, po zvanju Arkanovog sina, a neki duhoviti ljudi zajebavlai su se da mladencima neće biti potrebno kupovati bijelu tehniku, budući da je tata donio dovoljno mašina devedesetih.

Vjenčanje Cecinog sina pratili su svi novinari u Srbiji, poniženi i počašćeni što ispred luksuznog hotela u Beogradu mogu provesti nedjelju ispitivajući goste što su poželjeli i kupili idolu nacije za vjenčanje. Vjenčanje Cecinog sina u Srbiji jučer je tretirano kao veliki istorijski dan za neku državu i vjerojatno s više interesa nego da je netko od srpskih kulturnjaka kući donio Nobelovu nagradu.

Reći ću vam zašto.

Zanima vas.  Jednostavno vas zanima. Ovih dana su srpski tabloidi skupili milijone klikova i zaradili novinarske plate na vjenčanju Arkanovog sina koje je zanimalo sve narode bivše Jugoslavije.

Budući da sam i sama novinarka i moj jučerašnji radni dan protekao je u paljbi sa srpske strane, ali ovaj put vijesti su zanimale i Hrvatine. Mnoštvo Hrvata jučer je čitalo o vjenčanju Arkanovog sina, i lagali su da ih ne zanima dijete kriminlaca i pevaljke.

Dok se pravite da vas interesiraju pametna i uspješna djeca, neki mali algoritam na društvenim mrežama zna da vaš um zapravo želi znati kako će se zvati Veljkovo dijete, kakva je bila Bogdanina vjenčanica, jesu li na vjenčanje došla ostala Arkanova djeca i koliko je novca osuđena kriminlaka Svetlana Ražnatović izdvojila za vjenčanje sina jedinca.

Dok se pravite da vas zanimaju informatičke olimpijade, mladi matematičari i naučnici, neki mali algoritam na društvenim mrežama jednostavno zna koliko klikate na vijesti o Bogdani, Ceci, Veljku, šišanju Cece i šivanju haljina za svadbu.

Dok god se pravite da vas ne zanima Ceca, čitat ćete o njoj. U tome zapravo nema ništa loše. Samo činjenica da lažete sebe i svoju djecu da vas ne zanima.  I činjenica da se i dalje pitate zašto je društvo u stanju kakvom je.

Možete lagati sebe, ali ne i tehnologiju. Ako vam je ovih dana na Facebooku prikazana vijest o Bogdani i Arkanovom sinu ona vas je i zanimala.

Izvor: Lola

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.