NJEGOVOG KVISKA SVI PAMTE: Slavni Oliver Mlakar

Oliver Mlakar zbog svog prepoznatljivog glasa i izgleda postao je ikona među televizijskim voditeljima. Bio je neizbježno i zaštitno lice televizijskih emisija: „Kviskoteka“, „Kolo sreće“, „Male tajne velikih majstora kuhinje“, …

Niti njega život nije mazio, rano je ostao bez oca koji je nastradao u ratu. Rođenjem u Ptuju u Sloveniji ispunio je njegovu želju, ali Oliverovo djetinjstvo bilo je ispunjeno osim gubitkom oca i stalnim selenjem sa porodicom.

Leutar.net NJEGOVOG KVISKA SVI PAMTE: Slavni Oliver Mlakar

U Beogradu je započeo Osnovnu školu, pa nastavio u Osijeku, gdje je završio i gimnaziju. U Zagrebu je upisao i završio romanistiku (francuski i talijanski jezik) na Filozofskom fakultetu. Studentski život imao je svoje lijepe i teške trenutke, donio mu je u život ljubav i buduću ženu Dunju s kojom ima kćerke Ivu i Mašu. Stalna briga i siromaštvo za vrijeme studenetskih dana poticala su ga da se bori, da traži nove izvore.

Tako ga je život povezao i sa čuvenim profesorom Guberinom (SUVAG) koji je prepoznao njegovu lijepu boju glasa, pa mu je predložio da se prijavi na audiciju za spikere. On je bio sretan računajući da će imati barem džeparac, ali je ubrzo počeo raditi, prvo kao radijski, a potom i televizijski voditelj.

Pamtimo ga i po vođenju Splitskog festivala, Jadranskih susreta, diskografske nagrade „Porin“, a s kolegicom Helgom Vlahović vodio je 1990. godine Evroviziju (Eurosong) koji se zahvaljujući pobjedi zadarske grupe „Riva“ održavao u Zagrebu.

Leutar.net NJEGOVOG KVISKA SVI PAMTE: Slavni Oliver Mlakar

Nakon četrdeset godina karijere otišao je u zasluženu mirovnu koju provodi u krugu svoje porodice i svojih ljubimaca. Za svoj dugoodišnji rad dobio je sve moguće nagrade, ali najveća među njima je“ Večernjakova ruža stoljeća“.

Vrijedi istaknuti kako uprkos velikoj popularnosti i brojnim ljubavnim ponudama nikada nije pokleknuo pred drugim ženama. Za njega su Dunja i djeca uvijek bili na prvom mjestu.

Izvor: You Are The Top

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.