Ako izađete na proteste struja neće poskupjeti

– Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prešutjeli, ovo nećemo, rekao je Stanivuković

Opozicioni poslanici SDS i PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) pozvali su danas građane na protest u petak, 27. septembra u Banjoj Luci kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje u Republici Srpskoj.

Protest će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”, a opozicionari tvrde da je to njihov način da izvrše pritisak na nadležne da do poskupljenja struje ne dođe.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović tvrdi da rukovodstvo “Elektroprivrede RS” po treći put zavlači ruke u džepove građana, dok istovremeno, kako kaže, kupuje helikopter koji neće koristiti u medicinske svrhe, već za obilazak SNSD-ovih odbora.

-Posljedica lošeg stanja u ‘Elektroprivredi’ je kriminal koji je prošao nekažnjeno – rekao je Vukanović i dodao da ako ljudi masovno izađu na ulice, struja neće poskupjeti, a građani će naredne godine imati 200 KM više u džepu.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić ističe da su nadležni u RS, odmah nakon najave protesta, promijenili izjave u vezi s poskupljenjem struje, a uime SDS-a Darko Mitrić navodi da je protest jedan od načina da iskažu svoje nezadovoljstvo te stanu ukraj bahatom ponašanju vlasti.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da nisu dobili odobrenje za protest na Trgu Krajine, već će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”.

-Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prešutjeli, ovo nećemo – rekao je Stanivuković.

(BN/Agencije)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.