„Zaštitar nam je zabranio parkirati na mjestu za invalide jer smo iz BiH“

Jedna državljanka Bosne i Hercegovine sa svojim suprugom doživjela je danas neugodnost na parkingu ispod Spione.

Ona se Dubrovačkom dnevniku javila sa sovojom pričom, koju prenosimo u cijelosti.

„Jutros u  vremenskom razdoblju od 8.30 do 8.45 sati moj suprug i ja doživjeli smo veliku neugodnost ispred Spione u Župi dubrovačkoj.

Suprug Darko Samardžić je stopostotni invalid Domovinskog rata (80 posto ranjavanje, 20 posto posljedice nakon ranjavanja), predsjednik je udruge HVIDR-a HVO podružnica Jajce i predsjednik udruge 13. rujan Jajce. 

Suprug je parkirao na obilježenom mjestu za invalide, gdje je svih deset mjesta bilo slobodno. Napominjem da suprug ima međunarodnu iskaznicu pristupačnosti za invalidne osobe. Prišao nam je zaštitar i derao se na nas iz sveg glasa da tu mogu parkirati samo Hrvati! Da je taj parking zabranjen za vozila koja imaju BiH tablice. Pokušali smo mu objasniti prvo da je suprug ratni vojni invalid Domovinskog rata (što uopće nije bitno), da ima pravo parkirati svugdje u svijetu na mjestima za invalidne osobe. Ništa nije pomoglo. Rekao je i da na tom mjestu ne smiju parkirati Srbi, Crnogorci i četnici iz BiH.

Naše vozilo je sa BiH tablicama i prema tome moj suprug na tom mjestu ne može parkirati. Razumijemo da su ratne rane još uvijek svježe, ali moj suprug mora do kraja života živjeti sa posljedicama ranjavanja. Šta bi se dogodilo da je na to mjesto došao netko tko je civil u kolicima? I njemu bi bilo uskraćeno parkirati samo iz tog razloga, jer eto vozi vozilo sa BiH tablicama. Zaštitar nam tvrdi da je dobio naređenje da postupa tako?! Hm … po čijem naređenju i po kojem zakonu? U redu, privatno vlasništvo je Spione, ali zar svaki invalid koji dođe tu potrošiti svoje kune treba dokazivati svoje porijeklo i uvjete stradavanja? 

Jutros smo zbog neodgodivih obaveza napustili Hrvatsku sa neugodnim okusom u ustima. Cijeli život dolazimo u Dubrovnik i Cavtat, ali ovakvo nešto nikad nismo doživjeli i iskreno još uvijek smo u šoku i pod dojmom tog nemilog događaja. Napustili smo Spionu bez obavljene kupovine, nažalost. 

Nadam se da netko drugi neće doživjeti nešto takvo, jer nisu svi kao moj suprug staloženi i mirni.“ – napisala je ona.

Izvor: Dubrovački dnevnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.