Građani, poslije crkve, najviše vjeruju policiji

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da građani, poslije Srpske pravoslavne crkve SPC, najviše vjeruju policiji.

– Povjerenje građana i policije je obostrano – rekao je Žunić tokom rasprave u parlamentu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

On je rekao da se danas u Narodnoj skupštini razmatraju važne izmjene Zakona o javnom redu i miru, iako pojedini poslanici, izbjegavajući dnevni red, nastoje da od zasjedanja naprave rijaliti.

Žunić je naveo da je nedavno privođenje Brune Batinića kod Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci izgledalo kao prekoračenje ovlašćenja, te da je u svijet otišla ružna slika.

– Ali, kao da smo htjeli da se što brže pohvalimo tom ružnom slikom… Naravno da treba kritikovati, ali takvo nešto ne treba promovisati – rekao je Žunić.

On je naveo da je očigledno da je pomenuti čovjek, koji je bio uhapšen, prekršio neki zakon i da je jasno da nije nevin. Žunić je u vezi sa ovom temom naglasio da podržava svakog ko demokratski izražava nezadovoljstvo.

– Niko ne treba da ga u tome sprečava ako poštuje zakone – poručio je Žunić.

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je, povodom za sutra najavljenog mirnog skupa u Banjaluci, da bi opozicionim poslanicima, poput Draška Stanivukovića, dopustio okupljanje i na Trgu Krajine i u Vladi Srpske, jer je siguran da bi svi okupljeni “mogli stati u dvije kancelarije”.

– Vratite se raspravi o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru jer se radi o ozbiljnom aktu – rekao je Vasić.

Poslanik SNSD Vlado Đajić rekao je da pojedini poslanici opozicije iznose u parlamentu svoje frustracije i pozivaju na mitinge.

– Hajdemo da se držimo struke i dnevnog reda, da čuvamo dostojanstvo parlamenta. Izmjene zakona su dobre, nemam većih primjedbi i predlažem da se usvoji – rekao je Đajić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković poručio je poslanicima opozicije da se koncentrišu na unapređenje pomenutog prijedloga zakona, a ne da samo kritikuju Policiju Srpske.

Petković je rekao da je i neke njegove primjedbe Vlada prihvatila i uvrstila u završni tekst prijedloga zakona.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović je, na primjedbe opozicionih poslanika da su određenim borcima, nakon revizije, umanjena ili ukinuta primanja, rekao da je revizija zakonska kategorija i da treba imati argumente kada se o nečemu govori.

– Revizija je u funkciji pravne zaštite države i građana. Ustanovljena je Zakonom o pravima boraca i ona se sprovodi. Nije joj cilj da nekom borcu smanji kategoriju već da se utvrdi zakonitost. U postupku revizije postoje ljudi kojima je umanjena kategorija, ali i oni koji su dobili višu kategoriju – rekao je Milunović.

Izvor: Srpskainfo

Foto: Siniša Pašalić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.