Poslanici danas o stanju bezbjednosti i rezervnom sastavu policije Srpske

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, biće održana danas u Banjaluci.

Taj zakon je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini RS 18. aprila. Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bi trebalo da bude zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubiistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubiijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjjen. Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubiistva, policija RS je uhappsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice parlamenta je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Poslanici bi trebalo da razmatraju prijedloge zakona o podsticajima u privredi, dopune Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, po hitnom postupku, izmjene zakona o bankama te Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko-Rača, po skraćenom postupku.

Između ostalog, biće riječi o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru; o orružju i muniiciji; porezu na dobit; društvima za osiguranje; te fiskalnim kasama. 

(Fena)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.