Gradonačelnica Supetra uskratila donaciju „Torcida kupu“ zbog napada na Srbe

Ko je gradonačelnica Supetra koja oduševljava Hrvatsku i regiju?

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u ovom gradu u kojem su strradala četiri mladića i jedna djevojka srpske nacionalnosti i odlučila da uskrati donaciju „Torcida kupu“.

„Svaki čin nasiilja, ikada, igdje i prema bilo kome je neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča drugim jezikom. Supetar je oduvijek bio i biće tolerantan i otvoren za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da niko od napadača nije bio iz Supetara“, navodi se u saopštenju Markovićeve.

S obzirom na to da su napadači bili posjetioci „Torcida kupa“, Markovićeva je navela da je odlučila povući odluku o donaciji ovom događaju jer grad ne može podsticati sportska događanja čiji učesnici ili posjetioci iskazuju mrržnju, prenose hrvatski portali, piše Srna.

Marković je svojim odlukama do sada  izazvala mnoštvo pozitivnih reakcija u Hrvatskoj, piše portal Telegram.

Prije šest godina je bila iznenađenje lokalnih izbora kada je kao kandidatkinja Socijaldemokratske partije uspjela pobjediti protivkandidata iz Hrvatske demokratske zajednice. Na narednim izborima je ponovo dobila najveće povjerenje građana. Njen reizbor nije bio iznenađenje.

Bila je u sukobu s vlasnikom najvećeg lokalnog hotela Svpetrvs Marionom Duzichem. Duzich je insistirao da se napravi još jedna saobraćajnica koja vodi do lokalnog groblja jer je postojeća vodila preko njegovog resorta. Bio je priveden zbog nappada na nju.

U martu 2018. godine je sud odlučio u korist Grada Supetra i cesta je uknjižena kao javno dobro.

Veliku pažnju hrvatske i regionalne javnosti je izazvala kada je odbila da lokalna vlast na čijem je čelu finansira Bleiburški vod poručivši:

„Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina od oslobođenja našeg otoka Brača od nacitičke i fašističke okupacije.“

Riječi hvale za nju imaju njeni sugrađani i lokalni mediji. Upisana porodična imovina je skromna. Nema vlastitu nekretninu, vozi 15 godina staru Fiat Pandu i kredit od stotinu hiljada maraka.

Telegram podsjeća da je rođena 1979. godine. U Splitu je studirala ekonomiju. Radila je kao finansijska direktorica Autotransa Brač i u gradskom komunalnom društvu.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.