Jovan ima 95 godina i 45 potomaka

Starina Jovan Ćojbašić iz Ivanjice, obilježio je na minuli Jovandan 95. rođendan i krsnu slavu, vitalan i zadovoljan, okružen sa 45 svojih potomaka, kao i zetovima, snahama. Bezmalo šezdesetoro okupljenih, iz raznih gradova, u domaćinskom domu Ćojbašića. Da se složite i umnožite, kao da je neko davno od srca poželeo ivanjičkim Ćojbašićima, pa im se ta najljepša želja i ostvarila.

Glava ove mnogočlane familije Jovan je slavljenik, a pred njim rođendanska torta sa svjećicama u obliku broja 95, slavi se i taj rođendan i krsna slava. Za stolom Jovanova djeca, unuci, praunuci, pa i šestomjesečna čukununuka Mila (druga čukununuka Milica tek je rođena). Puna kuća njegovih potomaka.

Jovan Ćojbašić rođen je u ivanjičkom selu Medovine, kao najstarije od šestoro djece Milomira i Đulke. U mladosti se oženio Ljubom, domaćicom (sada pokojnom), s kojom ima sedmoro djece. Šest ćerki: Milicu (77), Nadu (74), Rosandu (72), Stojislavu (70), Radovanku (67) i Stajku (65), kao i jedinog sina Srdana (59). Pred kraj 1963. godine doselili su se u Ivanjicu, kupili veliko imanje. Jovan je uvijek vrijedno radio i taj posjed održavao, ali bio i knjigovođa u zemljoradničkoj zadruzi. On i njegova Ljuba podigli su dobru i vrijednu djecu, ćerke udali, sina Srdana oženili, svi imaju svoje porodice.

Leutar.net Jovan ima 95 godina i 45 potomaka
Ćojbašići na okupu 

Sada Jovan od svoje sedmoro djece ukupno ima 15 unuka, 21 praunuka i dvije čukununuke. On živi u porodičnoj kući u Ivanjici s porodicom sina Srdana, dok su mu ćerke u Ivanjici, Beogradu, Lučanima, Čačku, Mladenovcu. Jedan unuk je s porodicom u inostranstvu, sada u Belgiji. Ima ih na raznim stranama, a većina je došla na djedovu slavu i rođendansko slavlje.

Ostarjeli slavljenik, okružen pažnjom mlađih, sjećao se da je uvijek mnogo radio, što mu je, smatra, pomoglo da doživi duboku starost.

– Sva su mi djeca dobra. Ja se samo molim Bogu da svi budu zdravi. U životu sam se naradio, ne mislim dokad ću, samo da oni budu dobro, da se vole i rade – izjavio je Jovan.

Njegov sin Srdan, koji je nekada bio generalni direktor konfekcije „Javor”, a već deceniju i po ima firmu „Liberteks”, upalio je svjećice na Jovanovoj rođendanskoj torti.

– Ovo nam je posebna svečanost. Mi se ovako viđamo više puta u godini, s obzirom na to da zetovi slave različite slave od ove naše. Takođe i kad su svadbe, rođendani, završeci studija i slični povodi. Uvijek nađemo razlog da se okupimo, jer držimo tradiciju. Da nam se djeca znaju i druže, ne samo preko društvenih mreža – rekao je na ovoj lijepoj porodičnoj svečanosti Srdan Ćojbašić.

Politika

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.