Muzika na spidu: Šta slušaju mladi na jutjubu? VIDEO

Piramida od spida, Bela paramera, Miris skanka, numere su koje na Jutjubu imaju više od 130 miliona pregleda. Šta je u ovim pjesmama poruka, ritam ili slika?

Kokain umjesto škole ima preko 24 miliona pregleda, pjesma Ludi Srbi poslušana je preko 17 miliona puta, a Maja Berović, koja je nedavno napunila Beogradsku arenu sa pjesmom VIP, skupila je više od 29 miliona pregleda. Duplo više fanova na internetu ima pjesma od Jale brata i Bube Korelija, čak 39 miliona.

Šta mladi u Srbiji slušaju na Jutjubu i kako su se skank, kokain, ekseri našli u našim najpopularnijim pjesmama, kao i kakav uticaj imaju na tinejdžere, bila je tema emisije „Jutro sa Natašom“ na TV Prva.

Mama Jelena Kovinčić, poslije slušanja ovih pjesama, napisala je šokantan blog pod nazivom „Ovim muzičkim otrovom Srbija doji svoje tinejdžere“ u kome se bavila pojavom ovog žanra i njegovim lošim efektima po omladinu.

Ona je i u emisiji zastupala isti stav, kazavši da je sama muzika primamljiva, ali riječi mogu biti opasne:

„Ova muzika je prvenstveno za tinejdežere, za tu ciljnu grupu, a ono što je najgore u svemu jesu riječi. Muzika je divna, primamljiva, slušljiva, vozi, što kažu tinejdžeri. Ali kada se malo zapitamo šta oni to pjevaju i uz šta dočekuju četiri, pet, šest sati ujutru, onda je to već problem“.

Sa druge strane, Galeb Nikačević, jedan od urednika iz Vajsa smatra da ova muzika nije otrovna, već da realno oslikava stanje u našem društvu.

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu na FB stranici portala Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.