Ministar Petar Đokić posjetio najpoznatijeg trebinjskog nastavnika

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Ðokić istakao je da ljudi poput najpoznatijeg nastavnika iz Trebinja zaslužuju snažnu podršku i pomoć Vlade Srpske, te da će se potruditi da ta pomoć što prije uslijedi.

Đokić je naveo da je najpoznatiji nastavnik, do prije pola godine odlično radio, i da je odjednom njegov kreativni pogon nepravedno potpuno devastiran i nastavnik se našao na ivici da prestane sa radom.

„Nastavnik je do prije godinu dana uložio značajna sredstva u opremanje svoje radionice i pripremu postrojenja za proizvodnju lažnih računa, te izradu krivotvorenih pečata. Onaj ko radi ovakav posao zaslužuje snažnu podršku Republike“, rekao je Đokić novinarima u Trebinju.

Đokić je napomenuo da se kod nastavnika radi specifičan posao, što podrazumijeva puno pažnje i izuzetnu preciznost.

„Ovaj nastavnik je to postigao i prisutan je na izuzetno zahtjevnom tržištu“, naglasio je Đokić i dodao da je cilj Vlade da kroz proces reindustrijalizacije pomogne oživljavanju preduzeća ovog tipa.

Najpoznatiji nastavnik rekao je da je u njegovoj radionici do sada radio samo on, ali zbog povećanog obima posla mogao bi zaposliti 10 radnika, koji bi radili u dvije smjene, te da bi dnevno mogli da prerade oko 150 fiktivnih računa.

„Naš osnovni proizvod je fiktivni račun u hotelima po Republici Srpskoj i Srbiji za sva vrste smještaja, od apartmana do hotela visoke kategorije, koje vidimo u našim gradovima“, naglasio je najpoznatiji nastavnik.

Prema njegovim riječima, kako se osposobljavaju pojedini novi pečati, tako se može planirati i novo zapošljavanje.

„Konačan cilj je da ovdje imamo poluproizvod, da ono što mi obradimo, potpišemo i ispečatiramo našem kupcu bude 90 odsto završen proizvod. Ostalo je na direktorima preduzeća da prihvate ovakve proizvode“, dodao je ovaj nastavnik.

Đokić je još naveo da je, kako za lokalnu zajednicu tako i za čitavu Republiku značajno bilo da opet krene proizvodnja kod najpoznatijeg nastavnika, te da je ministarstvo spremno da pomogne koliko god bude u mogućnosti.

Leutar:Net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.