Jasmina D.: Mladi treba da ostanu u Srpskoj

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je mladima da treba da ostanu u Republici Srpskoj, te da rade i grade budućnost u svojoj zemlji.

“Vlada i institucije Republike Srpske pružaju podršku mladima u različitim segmentima života”, rekla je Davidovićka Srni nakon što je, družeći se sa mladima u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” obilježila Međunarodni dan mladih.

Davidovićka je istakla da su Akcionim planom za ovu godinu planirana 22 miliona KM za zapošljavanje, dok je pet miliona KM predviđeno za pripravnički staž za mlade.

Ona je podsjetila da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske godišnje izdvaja pet miliona KM za subvencioniranje ishrane i smještaja u studenstske domove, a 2,3 miliona KM za stipendiranje mladih na visokoškolskim ustanovama Republike Srpske, te određena sredstva za stipendiranje mladih u inostranstvu.

Davidovićeva je napomenula da Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske organizuje stipendiranje iz Fonda “Dr Milan Jelić”.

Ona je rekla da resorno ministarstvo na različite načine pruža podršku mladima u Republici Srpskoj, uključujući subvencionisanje kamatne stope za stambene kredite za mlade gdje na iznos kredita od 100.000 KM za stan Ministarstvo učestvuje sa 12.000 KM.

“Vlada i institucije Republike Srpske nastaviće i dalje kroz ove programe i na druge načine da pružaju podršku mladima u Republici Srpskoj i u jačem obimu”, zaključila je Davidovićka.

Davidovićka je čestitala Međunarodni dan mladih svim mladima Republike Srpske i regiona i poželjela im ličnu i porodičnu sreću.

1 Komentar

  1. Ma naravno da mladi treba da ostanu ali ne svi mnogo je to brate dovoljno je da ostane samo sektin podmladak. Pa zato za smještaj i ishranu SVIH studenata i za stipendije SVIH studenata RS izdvaja taman toliko koliko dobije prvi omladinac srpske da se ne drogira

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.