Kuda plovi ovaj brod?

„Napreduje ova tehnologija, čovječe! K’o da je juče bilo kad sam imao Nokiju 3310, a gle danas. Čujem se sa sinom u Njemačku, k’o da je kraj mene kad ga gledam na onome Skajpu…“, priča dobri komšija. Srećan što mu je sin daleko, što lijepo živi i što može da ga gleda svaki dan.

I treba da budeš, čiko, srećan. Treba! Tehnologija napreduje, ali mi nekako idemo unazad. Ne znam zašto!? Ne znam zašto se djeca školuju!? Da čitaju o Cecinim pjesama u udžbenicima!? Heeej! Ja veću glupost nisam čula odavno.

Ok, ako izuzmemo ono što je Karleuša prozivala Dodika, pa joj on rekao da ima više hitova od nje… Znamo da čovjek voli harmoniku. Ali et’ Jeca se bavi stvarima kojima naš, vaš (kako god) vrhovni neće…

Postoje li ti MINISTRI za prosvjetu!? Ko odobrava te udžbenike!? Ko pritisne „Enter“ da se to štampa!? A moje ga neće učiti o Ceci, stvarno! Ja ću lično padeže da ga naučim, jer nisam sigurna da ti tzv. „ministri“ znaju baš redoslijed… Ja ću, neka, odmorite vi!!!

Tužno je sve to.

Tužno je što ću vjerovatno i ja mome djetetu, Bože zdravlja, poželjeti srećan put. Što ću i ja kao ovaj moj komšija pričati kako mi je dijete otišlo u bijeli svijet. Ali da mu je dobro. Da mu škola dobro ide, našao i posao odmah.

Tužno je što u ovoj našoj prelijepoj zemlji ništa ostati neće. Sve će da prodaju. Što ćemo da radimo za neke druge ljude u našoj zemlji. Njima je lijepa, oni je kupuju. Tužno je što djeca neće učiti o lijepim, poučnim stvarima nego što će im se nametnuti neke…

Ali, nek’ se zdravo…

Slavica Lazić / Leutar:NET

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.