Inženjerka iz Trebinja izrađuje dekorativne predmete

Mlada Trebinjka Miljana Dutina, master inženjer geodezije, nema stalno zaposlenje već povremeno radi u Republičkoj geodetskoj upravi, PJ Bileća, pa kućni budžet dopunjava izradom dekorativnih predmeta, a zajedno sa suprugom radi i na restauraciji starog namještaja.

Miljana izrađuje različite ukrasne i upotrebne predmete u dekupaž tehnici. Njom radi na tašnama, kutijama, staklu, kamenčićima, ali ona restaurira i namještaj u takozvanoj šebi šik tehnici, u kojoj joj sve više pomaže suprug.

Ono što je zanimljivo jeste da izrađuje poklone za novorođenčad i to na način što savija jednokratne pelene u obliku torte, mopeda i slično, a izrađuje i kutijice za bebi potrepštine.

Od svega ovoga, kako kaže, nema veliku materijalnu korist, ali je cjelokupan posao ispunjava i zaokuplja njene misli.

„S obzirom na to da mi se sviđa šebi šik stil, a taj je namještaj poprilično skup, počela sam iz porodične vikendice donositi naše stare stvari i restaurirati za naš stan, trudeći se da starim kredencima, stolicama i foteljama udahnem novi život, a u svemu mi se pridružio i suprug koji to danas radi sa većim entuzijazmom od mene“, kaže Miljana.

Ona planira udahnuti novi sjaj i starom sanduku za djevojačko ruho, koji je pripadao muževoj baki.

Prvu tortu od pelena je napravila prije nekoliko godine za rođenje sestrića, od kada ih je napravila mnogo, uglavnom kao poklone za rođenje beba, uz koje idu kutije radosnice za ostavljanje prvih fotografija, pramenova kose i slično.

Miljana dodaje da restauracija namještaja, kao i sve druge tehnike koje radi, iziskuju mnogo truda, ali da krajnji rezultat izbriše sav umor i napor, naročito kad vidi oduševljenje svoje šire porodice.

Miljana smatra da su svi inženjeri pomalo i kreativci, jer njihovi radovi traže puno mašte i inspiracije, tako da je i prirodno što joj ovakve stvari idu od ruke.

Njena glavna preokupacija su ipak radovi u dekupažu, koji se poprilično dobro prodaju u suvenirnici na Crkvini i u knjižari u samom gradu, a radi i po narudžbi.

Izvor: V. D. / Nezavisne novine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.