LJUBAV

Sjedim ispred bijelog papira sveske i razmišljam o čemu da pišem.

Ljubav, vječita inspiracija pjesnika… Ljubav- Čitava knjiga u jednoj riječi, cijeli okean u jednoj suzi, sedam nebesa u jednom pogledu, vihor u jednom uzdahu, grom u jednom dodiru, hiljadu godina u jednom trenutku… Ljubav, ljubav nije čudo ali čini čudesa. Dođe nenajavljeno kao ljetnji pljusak, i baš poput njega, spasi ili upropasti. Snažno osjećanje što se ljubav zove pokretač je kroz vijekove i inspiracija svim oblicima ljudske aktivnosti.

Iz ljubavi ili zbog nje nastali su matematički i fizički zakoni, otkriveni svijetovi, postizani najljepši golovi, naslikane najljepše slike i napisani nestvarni stihovi. Slikarima i pjesnicima uvijek je bila inspiracija za najosjećajnija djela duše. Nekada su stihovi, njena djeca, rođena iz sreće, a nekada iz tuge i očaja. Ipak, uvijek su snažni i divni i govore ono što se vidi srcem a ne očima.

Ljubav je jedina bolest od koje ne želimo ozdraviti. Ako čovjeka isuviše upoznamo ne možemo ga voljeti jer je ljubav slijepa. Zato samo hrabri umiju da vole. Ljubav ne možemo definisati jer je to takvo osjećanje da nam uvijek nedostaje riječi da opišemo i iskažemo onu pravu i istinsku. Trebale bi nam četkice i boje, riječi, najbolji glumci, mimičari i pantomimičari, sjaj u oku, trebalo bi nam dvoje i ono u njima što se ne može iskazati.

I dan danas se sjećam kako je moja baka znala pogledati batu… e u tom pogledu je sadržano sve ono što ne može da se stavi na papir. Ali treba voljeti jer ljudi, mi smo za ljubav a ne za mržnju rođeni.

Leutar.net

Latest posts by Dragana Perišić (see all)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.