NEVESINJSKI HODOČASNICI STIGLI U SVETE PREBILOVCE: Pješačili 12 sati na hercegovačkih 40 stepeni

Grupa od devet hodočasnika iz Nevesinja, članova Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“ nakon 12 časova pješačenja stigla je u Prebilovce.

Leutar.net NEVESINJSKI HODOČASNICI STIGLI U SVETE PREBILOVCE: Pješačili 12 sati na hercegovačkih 40 stepeni

Planinari su se juče u popodnevnim časovima okupili u porti Sabornog hrama i potom uputili na put dug 70 kilometara vođeni željom da prisustvuju bogosluženjima povodom praznika Svetih prebilovačkih i donjohercegovačkih mučenika.

Jedina djevojka u grupi hodočasnika Milica Šipovac je za Slobodnu Hercegovinu izjavila da je veoma uzbuđena zbog dolaska u Prebilovce.

– Veoma lako smo prešli put hodočašća koji nas je vodio preko Udrežnja, Jasene, Šćepan Krsta, Aladinića, Prenja i Bregave…– rekla je Milica dodajući da se niko nije žalio na umor.

Leutar.net NEVESINJSKI HODOČASNICI STIGLI U SVETE PREBILOVCE: Pješačili 12 sati na hercegovačkih 40 stepeniLeutar.net NEVESINJSKI HODOČASNICI STIGLI U SVETE PREBILOVCE: Pješačili 12 sati na hercegovačkih 40 stepeni

– Vjerovatno zbog velike želje niko u grupi nije osjetio napor tokom puta koji smo prevalili za 12 sati. Divni ljudi su nas sačekali u Prebilovcima. Ugostio nas je prebilovački domaćin Dušan Dragićević – rekla je Milica i dodala da se hodočasnici nisu žalili na paklenih 40 stepeni već su se uputuli ka obližnjem jezeru.

– Popodne ćemo se odmoriti, obići selo, a sutra ćemo sa ostalim pravoslavnim vjernicima prisustvovati Svetog liturgiji što je bio i osnovni motiv našeg puta – poručila je Milica uz nadu da će i ove godine Prebilovce posjetiti veliki broj vjernika.

NEVESINJCI ĆE I OVOGA PUTA POTVRDITI DA SU HEROJI

Milica Šipovac, inače najbolja hercegovačka studentkinja u Srbiji iskoristila je priliku da sve Nevesinjce pozove sve dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu akciji  „Probudi heroja u sebi“ koju organizuje novosadsko Udruženje Srba iz Hercegovine.

– Nevesinjci su svojim opstankom kroz burnu istoriju stalno potvrđivali svoje herojstvo. Uvjerena sam da će Nevesinjci u velikom broju podržati ovu akciju koja će se održati u Nevesinju u utorak  8. avgusta – poručila je Milica Šipovac.

 

Izvor: T. Ćorović / Slobodna Hercegovina 
Foto: Radio Nevesinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.