Saobraćajci iz Hercegovine jedva čekaju da Ramer 10 ode

Dogovor između vozača i saobraćajnog policajca ovih dana u Hercegovini je sve rjeđa pojava na putevima zbog postavljanja Ramera, što izaziva veliko nezadovoljstvo među pripadnicima ovog sektora policije, saznaje Leutar.net.

Prvomajski praznici i Đurđevdan neće promijeniti ovu statistiku, kažu u MUP-u, jer Ramer 10 odlazi tek 10. maja.

– Ne sjećam se kada se posljednji put desilo da mi neko od vozača ponudi neki dogovor – priča M. Č. saobraćajac iz Gacka – Svi mirno voze, svi vezani, kako da napišem prijavu kada se ništa nije desilo, kao da ja i ne postojim. Kada sam se odlučivao za ovaj poziv očekivao sam da ću imati neposredan, prisan odnos sa ljudima. Oni naprave prekršaj, ja ih malo peglam, te kazna ti je ovolika, pa on lijepo upita „možemo li se dogovriti“, a ja sav srećan što ću ga spasiti veće kazne pristanem na dvadeseticu – kaže on.

Slična situacija je i u ostalim dijelovima Hercegovine, svjedoče naši sagovornici. Otkad je došao Ramer 10 došlo je do zahlađenja u međuljudskim odnosima i svelo komunikaciju na minimum, što dodatno deprimira saobraćajne policajce.

– Neposrednost koja je krasila naš narod kao da je nestala – priča Ž. M. pripadnik saobraćajne policije iz Trebinja – Gotovo sva komunikacija sa mušterijama, pardon, vozačima se svela na kratke, formalne rečenice. Juče zaustavim čovjeka iz Dubrovnika. Vezan, vozi 40 na sat iako može i 50, farovi mu rade, nema više zimske opreme, šta god ga upitam – ima. Ne znam šta da radimo još 15 dana, poludiću. Još ima i ona đavolja fejsbuk stranica gdje jedni drugima javljaju gdje se nalazimo. Ne mogu nikoga uhvatiti. Gdje se izgubila ta ljudskost, ta ludost naših vozača po kojoj smo bili poznati, kakvi smo to ljudi postali – razočarano se pita ovaj policajac.

Leutar.net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.